Niin, säästähän pitää puhua aina tai ainakin vähintään joka toisessa tekstissä. Nimenomaan vertailu Rion ja Suomen välillä on herkullinen aihe..

No nyt on kyllä ihan pakko kirjoittaa, kun hiki virtaa päivästä toiseen, paitoja kuluu, ja öisin ilmastointilaitteet hurraa makkareissa. Täällä on siis kuuma - niin kuuma, että räntäsadekin olisi parempi!Tai siltä se ainakin taas tuntui, ennen kuin kuuntelin ystäväni kertomusta Suomen lomasta helmikuussa...

Ystävällä on 4 ja 1,5 -vuotiaat lapset, ja tavoitteena on käyttää lapsia vähintään kerran talvessa Suomen talvista menoa ihmettelemässä. Totuus on tietysti se, että tuon ikäiset lapset eivät oikeesti muista tai ymmärrä, mitä tarkoittaa talvipukeutuminen tai miksei ulos voi juosta paljasjaloin tai pelkässä vaipassa.. Niinpä pihareissut olivat varsinkin alkulomasta olleet kuulemma aika tuskaisia - itse asiassa pienempi ei ollut viihtynyt lumen/rännän keskellä ollenkaan - topattuna haalareihin ja saappaisiin, käsissä kurahanskat, joissa peukalo ei löytänyt oikeeta paikkaa... Ja kun kupsahti - eihän sieltä päässyt edes itse ylös! Muutaman päivän ystävä oli hoidellut myös siskonsa pieniä lapsia ja iltapäivällä, toista kertaa ulos lähdettäessä (koska Suomessahan kaikki lapset ulkoilevat vähintään kaksi kertaa päivässä!), viidensiä kurahousuja jalkaan vedettäessä oli kuulemma tullut mieleen, että "miksi ihmeessä emme voisi kaikki istua sohvalle katselemaan Muumeja?? Ulosmeno on niin hele... hankalaa."

Ja totta. Kun perhe palasi lomalta, ja eka kertaa nähtiin, pienempi pojista juoksi iloisena pelkässä vaipassa pitkin pihaa ja isompi leikki kaveriporukassa shortseissa, T-paidassa ja paljain jaloin, niin kuin muutkin tietty. Jos tämä on mahdollista n. 11 kk vuodessa - ehkä Suomen talvi ei aina täysillä innosta, ei ainakaan niitä lapsia joille talvipukeutuminen ja talviharrastukset ovat vieraita. Lumesta ja talvesta on ihana haaveilla, mutta kun sen keskelle täältä hyppää, glamouri katoaa hyvin nopeasti. Vähän niin kuin tästä Rion ikuisesta ihanasta kesästäkin :)