Viime aikoina on näyttävästi uutisoitu paikallisessa valtalehdessä PISA-tutkimusten tuloksia. Niissähän vertaillaan eri maiden koulutuksen laatua tekemällä testit tietyissä oppiaineessa joukolle 15-vuotiaita. Uutisaihe on täällä lähinnä ollut se, että Brasilia on ollut keskimäärin sijalla 50 (!?!?), minkä johdosta on spekuloitu monin tavoin, että "mitä tarttis tehdä". Suomi on niittänyt mainetta loistavilla sijoituksillaan, ja kaikkien kolmen viimeisen tutkimuksen yhteydessä onkin pohdittu, että "miten Suomi on päässyt tähän"! Paitsi että Brasilian koulutustasoon verrattuna Suomi on ihan toista maata, ovat omat tytöt päässet tutkimustulosten ansiosta myös vähän "elvistelemään" kansainvälisessä koulussa, missä luokkakaverit ovat lähinnä eteläamerikkalaisia ja amerikkalaisia.

Pari muutakin kertaa syksyn mittaan on Suomi ylittänyt Globon uutiskynnyksen. Toinen kerta oli tietysti Tuusulan järkyttävät tapahtumat, joista taisi olla lähes sivun juttu kuvineen ja karttoineen. Myös koululla ja tuttavien kanssa aihe herätti keskustelua, tietysti. Kaikki, lehti mukaan lukien, päivittelivät poikkeuksetta sitä, miten Suomen tyyppisessä pienessä ja rauhallisessa "lintukodossa" voi tapahtua jotain tällaista. Ja samaa on varmaan Suomessakin ihmetelty. Nyt viimein meidän kai täytyy kohdata se, että olemme osa isoa maailmaan, sekä hyvässä että pahassa.

No se yksi uutisjuttu täällä oli - arvaatte ehkä - Kimin maailmanmestaruus. Tai sinänsä maailmanmestaruus ei ollut etusivulla, mutta sen sijaan etusivulla oli kuva Kimistä caipirinha-paukku kädessä ja jutun juoni oli se, että Kimi myöhästyi lennolta juhlittuaan niin railakkaasti ;) Paparazzit olivat tarkkaan seuranneet Kimin juhlintaa ja siirtyneet bileistä toiseen tämän perässä. Ja kaikki uutisoitiin jopa arvostetussa sanomalehdessä! Oli sisäsivuilla toki yksityiskohtia kisastakin, mutta "pääasia" oli painettu etusivulle.. Ennen kisaa oli myös pitkä juttu "Suomen jäämiehestä" lapsuudesta tähän päivään. Siinäkin tosin muistettiin mainita, että synttärinä (joka oli muistaakseni pari päivää ennen Sao Paulon kisaa) ei Kimi onnitteluja kaivannut, mutta drinkki kyllä maistui. First things first ja Suomi maailmankartalle!