"humalainen matkustaja raivosi lentokoneessa", "poliisi etsii raiskaajaa Tampereella", "pahoinpidelty nainen menehtyi Enossa", "moottoripyöräilijä kuoli Espoossa", "pariskunta kuoli tulipalossa Tuusniemellä", "raiteita ylittäneet jäivät junan alle Espoossa", "tunkeutuja yritti raiskata Turussa", "pilkkijä hukkui Puumalassa"...

Riossa on lehtijuttujen mukaan vaarallista, mutta niin on Suomessakin! Edelliset otsikot ovat Iltalehden nettisivuilta tänään.. Eli niille, jotka kysyvät "eikös siellä Riossa ole vaarallista?" vastaisin, että "ei sen vaarallisempaa kuin Suomessakaan"..

Toki täällä on alueita ja tilanteita ja ajankohtia, joita on parempi välttää. Ja jos näin toimii, sattuu täällä kohdalle onnettomuus/väkivaltaa luultavasti samalla todennäköisyydellä kuin Suomessa tai missä muualla tahansa. Ainakin sellainen tuntuma itsellä on. Onneksi kohdallemme, eikä ystävien kohdalle, ole ainakaan toistaiseksi sattunut mitään erityistä. Toki auto- ja moottoripyöräonnettomuuksia näkee päivittäin tuossa alueen pääväylällä, mutta niin varmaan näkee Kehäkolmosellakin (missä liikennemäärä taitaa kuitenkin olla vähän pienempi). Täällä tosin onnettomuuden jälkihoito näyttää joskus vähän verkkaisemmalta ja tehottomammalta kuin siellä koti-Suomessa. Kaverini ihmetellessä jollekin paikalliselle, että miksi liikenteessä kuollut jalankulkija oli vain peitetty ja jätetty tien viereen, oli paikallinen vastannut, että se haetaan sitten kun ehditään..

Turvallisuuteen ei tietenkään voi tuudittautua, vaan asia pitää pitää mielessä koko ajan. Siitä tulikin mieleen, että talomme hälytysjärjestelmän konffaus jäi turvallisuusfirmalta kesken n. kuukausi sitten, eikä sen jälkeen ole kuulunut yhtikäs mitään... Seuraavassa kirjoituksessa voisinkin taas vaihteeksi panetella näitä brasilialaisia remonttimiehiä ja valottaa talon tämänhetkistä remonttitilannetta - edellisessä blogissani tutuksi tullut aihe, mistä värikkäät tarinat eivät lopu :)