Eräänä arkiaamuna tartuin pitkästä aikaa polkupyörän sarvista kiinni, ja suuntasin tuonne meren rantaan pyöräilemään. Asumme kahden Rion "lähiön", Barran ja Recreion, rajalla, ja pyöräretkeni suuntautui kohti Recreioa. Jos Barralla on maine "ulkomaalaisten residenssinä", löytyy Recreiosta jo enemmän tavallisia brasilialaisia kadunmiehiä ja -naisia. Siksi olikin hauska seurata rannan elämää tavallisena arkiaamuna (ihmettelen kyllä miten kaikki ne ihmiset ehtivät rannalle arkipäivänä klo 10??)

Yhden rantakioskin pöydässä kokoontui selvästikin eläkeläisten korttirinkki. Vanhoja karvaisia miehiä ilman paitaa oluet edessään. Seuraavalla kioskilla taisi olla epävirallinen äiti/isä-lapsikerhon kokous, sillä kioskin vieressä on muutamia kiipeilytelineitä ja keinuja. Rattaita oli vieri vieressä, ja lapsia isineen ja äiteineen. Sen sijaan että Barrassa pikkulapset näyttäytyvät yleensä babojen eli lastenhoitajien (heidät muuten tunnistaa pukeutumisesta eli täysin valkoisista vaatteista) seurassa, näytti täällä päin siltä, että omat vanhemmat olivat leikkimässä lastensa kanssa. Kun matka jatkui seuraavalle kioskille (niitä on n.300-500 metrin välein), ihmettelin ensin että mitä varten nuo kaikki naiset makaavat palmujen varjossa. Sitten tajusin, että kyseessä oli puisto- tai siis Biitsijumppa!

Yhdessä kohdassa hiekalle oltiin just rakentamassa filmauspaikkaa ja jonkun paikallisen saippuasarjan tähdet rasvailivat itseään kuvauskuntoon. Aiemmin oli ystäväni kertonut, että tätä rantaa käytetään paljon ko. kuvauksiin. Pitäähän nyt brassien saippuasarjaa kuvata biitsillä, koska täällä oikeestikin suurin osa vapaa-ajasta vietetään siellä!

Edellisten  näkymien lisäksi löytyi rannalta tietty surffareiden kokoontumispaikka, kalastajien apajat, lahdenpoukama lapsiperheiden uintipaikkana sekä erilaisia kuntoilijoita juoksemassa, kävelemässä tai keikkumassa kuntolaitteilla. Elämää rannalla, sanan varsinaisessa merkityksessä. Ja mikä näitä kaikkia yhdisti??? Ainakin mahdollisimman niukka pukeutuminen :)