Muutama viikko sitten ovikelloamme kilkutti kunnallinen moskiittoasiamies. Tai ehkä parempi nimi olisi Dengue-kuumeen ennaltaehkäisyyn erikoistunut terveytarkastaja.. Täällähän pienoinen ongelma ovat moskiitot ja niiden (tai siis yhden tuhannesta) levittämä dengue-kuume. Erityisesti kesää kohden sateiden ja helteiden vuorotellessa, moskiitot lisääntyvät joukoittain. Ja ongelma on kasvava. Nämä tarkastajat sitten kiertävät tarkastamassa pihoja je erityisesti sitä, ettei missään saisi olla "seisovaa vettä". No me jäätiin heti kiikkiin, kun tarkastaja imaisi pipettiinsä näytteen ensimmäisen bromelian lehdellä seisovasta vedestä ja esitteli moskiiton poikasia. Tästä seurasi pitkä myrkytysoperaatio pihassamme, missä on ainakin kaksisataa bromeliaa.. Tai oikeastaan tarkastaja ripotteli jotain pulveria kaikkiin bromelioihimme ja käski minun jatkaa projektia kaksi kertaa viikossa kaatamalla kaikille lehdille Aqua Sanitarion (tehopesuaine) ja veden mikstuuraa.... Sen verran tiukka oli käsky, että kiltisti aloitin projektin kantamalla kymmenkunta kastelukannullista liuosta kukille maanantaina. Nyt seuraan jännityksellä kuolevatko ne.. Ja kaksi kertaa viikossa tarkoittaa sitä, että huomenna pitäisi homma toistaa! Hmm.. alan kaivata puutarhuriamme, joka lähti lätkimään pari kuukautta sitten ;)

Viime päivinä olemme pitkästä aikaneet saalistaneet talostamme myös torakoita - viimeksi eilen, kun lapset olivat yksin kotona. Olivat oikein jahdanneet erästä isoa yksilöä olohuoneessa, sitten hakanneet jollain kupilla siltä hengen pois (tai niin luulivat), kantaneet paperissa keittiön roskikseen ja hetken päästä huomattuaan, että se elää yhä, jatkaneet "listimisprojektia" jollain kauhalla. Äitillekin piti projektista soittaa eikä pienin meinannut saada kuulemma tuon jälkeen unta millään.. Totta, ne on inhottavia ja tosi sitkeitä!! Myös tämän takia kaipaan puutarhuriamme - rasvakaivojen tehopuhdistus on jäänyt viime aikoina nimittäin tekemättä. Toinen syy lisääntyneihin torakoihin saattaa piillä jossain naapurissa, sillä kun yhdessä pihassa tehdään torakkamyrkytys, siirtyvät ne mielellään seuraavaan pihaan, ja taloon! Tervetuloa vaan tänne kaikki Suomen vieraat :)

Muuten portillamme on kolkutellut vain posteljooni ja vesimittarin lukija ja ilmastointilaitteen korjaaja (laite oli korjauksessa ja kun kundi toi sen takaisin ja kysyttiin, että toimiiko laite nyt - oli vastaus yksinkertaisesti "ei"!?!), ja konserttilippujen kotiinkuljettaja ja jokunen muu heppuli. Ihanaa joulupostiakin on jo heidän ansiostaan saatu: sekä sähkölaskun kotiinkuljetuspalvelu (lasku kun ei tule varsinaisen postin kautta) ja vesimittarin lukija jättivät molemmat pikkuisen joulukortin. Jotenkin herttaista, kun toisen kortin alla tosiaankin lukee "vesimittarin lukija" ja toisen alla "sähkölaskun kotiinkuljetuspalvelu". Etuliitteellä "Teidän".