Aikoinaan kirjoittelin enemmänkin tekstiä talon vuokrauksesta ja talojen kunnosta Brasiliassa. Olen sittemmin yrittänyt kasvattaa kärsivällisyyttäni ja katsoa asioita läpi sormien, mutta nyt alkaa taas mitta täyttyä, kun KATTO VUOTAA edelleen. Taisi olla viime vuoden helmikuussa, kun eka tarjous katon korjauksesta toimitettiin vuokranantajalle - mutta se oli kuulemma liian kallis. Sen jälkeen on käynyt jos jonkinlaista heppua arvioimassa katon kuntoa, mutta mitään konkreettista ei ole toistaiseksi tapahtuntut. Eikä vuodessa hinnat oo varmaankaan laskenut eikä katon kunto kesän rankkasateiden ansiosta yhtään parantunut. Ja päälle tulee vielä lisälasku hajonneesta videotykistä (joka siis kastui, kun se oli ruuvattu kattoon kiinni ja vedet tuli läpi...)!

Viimeksi kun olin yhteydessä vuokraemäntää, oli kyse siitä, että koko talosta loppui vesi, kun vesipumpun piuhat paloivat - luultavasti myrskyn ansiosta. No eihän tämä kiinnostanut rouvaa, vaan lasku koitui meidän maksettavaksi. Ja hänpä ilmoitti samassa puhelussa, ettei halua enää kuulla meistä mitään eikä vastaanottaa minun soittojani, koska "niistä tulee vaan stressiä ja mieskin on sairas ja rahaa ei oo.." Kun yritin nätisti kysyä, etteikö talon kunto kiinnosta heitä, hän ilmoitti, että talo ei ole heidän vaan meidän! Wau mikä logiikka - meinasi jo kiittää ja pyytää paperit ;) No nyt tässä kerään voimia soittaakseni tuosta hajonneesta videotykistä ja kyselläkseni niiden katonkorjaajien perään, joiden siis piti lopulta aloittaa viime keskiviikkona, mutta jotka siirsivät aloitusta tähän aamuun, mutta joita ei vieläkään näy.... Voi elämä - jotenkin tää on aika vaikeeta, vai??

Vuotava katto ja hajonnut pumppu ei oo olleet viime aikojen ainoita ongelmia. Pihan kastelujärjestelmä on tukkeutunut pahemmin ja pahemmin, ja tällä hetkellä kun pumpun aukaisee, tulvii vesi varaston lattian alta jostain putkesta ja halkeamasta pitkin lattioita. Ei siis käytetä sitä (mikä vuokraemännän mukaan onkin "ihan vaan ekstraa" tässä talossa, ja mikä tietysti meidän tarttee korjata, jos kerran halutaan sitä käyttää). Lisäksi sähköt menee harva se päivä, joskin se ei ole yksin meidän ongelma, vaan täällä hyvin yleistä. Katkos kestää viidestä minuutista viiteen tuntiin, mistä syystä kynttilät ja taskulamput on nykyään jatkuvassa valmiustilassa!

Asuminen talossa täällä on tosiaankin iso stressin aihe. Toki siinä on toinenkin puolensa, eli ainakin meidän perhe nauttii tilasta ja rauhasta. Silti voisin omasta puolestani suositella uusille Rioon muuttajille kerrostaloasumista kaikkine palveluineen hieman stressittömämpänä vaihtoehtona!