Varvastossujen sijaan alkavat kaupat pikku hiljaa täyttyä täällä talvikengistä ja villapaidoista! Hieman tuntuu absurdista suomalaisittain, kun ulkona on +33 ja kaupoissa on siirrytty talvivaatteiden myyntiin! Tiettävästi täällä ei kuitenkaan lämpötila laske kovinkaan usein edes alle 25 plusasteen, joten en tiiä onko noilla villakaulahuiveilla ja karvakauluksisilla toppatakeilla paljon käyttöä!? Eilen tätä ihmettelin, kun kävin pitkästä aikaa paikallisessa ostosparatiisissa.Omaan kassiin ei jäänyt kuin tenniskengät ja kympin (realin - eli 4 euron) shortsit. Toppeja ja bikinejä olisi tosin ollut alennusmyynnissä rekkikaupalla, kun talvi on kerran tulossa..

Omissa vaatekaapeissa alkavat pikkuhiljaa pitkähihaiset paidat ja pitkät housut homehtua, koska ilma on niin kosteaa. Kaikkiin kaappeihin on yritetty sijoittaa paikallisia purnukoita, "kosteuden imijöitä", mutta enpä tiedä mikä on niiden lopullinen hyöty. Kaiken kaikkiaan olisi kannattanut muuttotohinoissa jättää vaate- ja kenkävarastoja paljon rankemmalla kädellä Suomeen varastoon - vaan eihän sitä osannut etukäteen aavistaa. Vaatepinoja ja liinavaatevarastoja saa kyllä tuulettaa ja järjestellä aika ajoin, etteivät pikkuystävät valloita niitäkin komeroita.Keittiön kattilakaapissa asustelee jo torakkayhdyskunta, minkä isäntä on nimetty "Erkki-Penaksi". Ei se kuitenkaan ollut niin rakas, ettenkö toivoisi, että eilinen geelimyrkytys olisi tehonnut. Tosin torakat ovat kyllä niin sitkeitä, että vaikka Erkki-Pena olisi siirtynyt muille maille, luultavasti sen kaverit pitävät meidät kiireisinä myrkytysten suhteen jatkossakin.. Kuullostaako kivalta?

Ötököistä puheenollen myös moskiitot ovat lisääntyneet viime viikkojen aikana, ja Raidit on kaivettu esille. Vaaramomenttihan täällä on, että moskiitot saattavat levittää Deng-kuumetta, mikä on aika rankka sairaus, ja useamman kerran sairastettuna joskus myös kuolemaan johtava. Muutaman sängyn päälle on jo saatu viritettyä hyttysverkot, joskin muksut ovat aamuisin lähinnä kietoutuneet niihin. Lisäksi pistorasioihin on asennettu sellaisia pieniä raid-säiliöitä, mistä siis koko ajan erittyy ilmaan "hyttysten karkoitinta" - ja me siis eletään koko ajan pienessä "pöllyssä".. Joskin täytyy todeta, ettei hyttysten määrä ole mitään verrattuna suomalaiseen kesäiltaan. Nämä hyttyset ovat vaan siinä mielessä fksumpia, että ne eivät kuole ensimmäiseen veren imaisuun, vaan jatkavat sitä vaikka koko yön. Eli yksikin riolainen voi aiheuttaa suurempaa harmia kuin sata manselaista..