Täällä on kylmä!!! Tällä viikolla on kaivettu esiin villatakkeja, fleecejä, peittoja,villasukkia ja yhdet lapaset! No joo, kylmä ja kylmä: Auton mittari näytti eilen illalla +17 (auton mittari siksi, kun missään muualla meillä ei oo lämpömittareita) ja nyt taitaa olla vähän reilut +20. Kylmyys tuntuu erityisesti sisällä, sillä kun ulkona tuulee ja myrskyää, tuulee ja myrskyää myös sisällä! Ovista ja ikkunoista vetää niin, että verhot heiluu ja tukka sojottaa vaakasuorassa (no ehkä tää jälkimmäinen oli vähän liioittelua - mutta ensimmäinen ei). Ja isohkossa kivitalossa tuo kylmyys ja kosteus ei katoa minnekään vaan pesiytyy joka nurkkaan. Eikä lämmitystä tietenkään ole. Niinpä kuljemme täällä illalla peittoihin kääriytyneinä ja villasukat jalassa. Kesän toppiyökkärit on jääneet kaappeihin, ja kunnolliset suomalaiset pyjamat on kaivettu esiin! Eilen illalla löytyi pipokin päähän, mutta ehkä se oli pientä liioittelua ;)

Etelä-Brasiliassa on tällä viikossa satanut kaksi kertaa lunta, ja jossain päin yölämpötila oli ollut -6 astetta. Erittäin harvinaista kuulemma.

Äsken kaivoin esiin Rion sääennusteen seuraaville päiville, ja se näytti ihan "suomalaiselta" eli +18 - +22 astetta ja kaikki mahdolliset merkit seuraaville viidelle päivälle. Täällä aika epänormaalia, vaikka talvi onkin.

Kaiken palelun keskellä päätimme aktivoitua myös saunaprojektimme suhteen. Talossamme siis on sauna, mutta emme ole sitä kertaakaan käyttäneet. Se on sellainen tyypillinen kuiva koppi, jossa on pikkukiuas nurkassa. Tilannetta ennakoiden toimme muuttokuormamme mukana Suomesta kunnon kiukaan, mutta ennen kuin se voidaan asentaa, tarttee saunaan tehdä muuta pikku fiksausta. Kuten tuuletus (nythän sieltä ei tietenkään ole ulos mitään räppänää) ja sähkötöitä. Repäisin paikalliselle händimänille kiukaan manuaalista englanninkieliset ohjeet (hän on se yksi ja ainut, joka puhuu myös englantia!!) ja pyysin vähän tutustumaan ennen asennuksia.. Saapa nähdä saammeko projektin joskus valmiiksi. Tilauksessa on muuten vastakin (vihtakin) Suomesta Juhannukseksi :)

Ihan hullultahan tää kylmyysvalitus kuullostaa, sillä suomalaisittain ajateltuna nyt on just mukava kesäilma. Ei liian kuuma, just sopiva. Mutta niin vaan elimistö tottuu vuodessa uuteen ilmastoon. Tai sitten sitä on vaan aivopessyt itsensä siihen, että "kylmyys" ei vaan kerta kaikkiaan sovi tänne tropiikkiin. Ja toisaalta - talojen lämmitys Suomessa on ihana asia!