Viikonloppu menikin juhliessa. Lähinnä ohjelmassa oli lasten syntymäpäiviä, mutta täällä kun on tapana järjestää lasten synttärit vähän isommassa mittapuussa kuin Suomessa, on yleensä koko perhe kutsuttu juhliin. Lauantain 7-vuotispäivillä (x2, koska kyseessä oli kaksoset) juhlat pidettiin sankarien kotipihassa, joskin sinne oli hommattu kiipeilyseinä ja sellainen "benji-tramppa" (täällä on pilvin pimein juhlafrimoja, joista osa on tietty erikoistunut lastenjuhliin ja erilaisiin härveleihin). Lisäksi talon oma tramppa ja uima-allas oli valjastettu juhlakäyttöön. Synttäripöydästä löytyi monenlaista naposteltavaa ja  kymmeniä eri karkkilaatuja - myös englannin lakuja ja salmiakkiaakkosia (NAM!). Perinteiset ilmapallot oli viritetty kattoon (siis niitä oli sata kertaa enemmän kuin meillä koskaan), ja niistä oli myös rakennettu komeita ketjuja juhlapöydän ja terassin ylle. Ekstra-isot pallot poksautettiin lopussa, ja niistä sateli vieraiden päälle karkkisade!! Ja vieraita oli - hmm... varmaan yli 120!!!!

Sunnuntain 8-vuotissynttärit oli taloyhtiön yhteisellä grilli- ja uima-allasalueella, eli jälleen oli ohjelmassa "vesihauskaa". Lisäksi paikalle oli tilattu leikittäjiä sekä pomppulinna ja trampoliini. Ja pitopalvelu piti juhlakansan tyytyväisenä - grilli oli kuumana ja paikalliseen tapaan seisovasta pöydästä löytyi picanhaa, kanaa, riisiä, salaatteja etc... Kakku oli futisseuran väreissä, ja kynttilät sähisivät tähtissädetikkujen tapaan. Ja ilmapallorakennelmat olivat jälleen vaikuttavia (vaikka jotenkin niihinkin turtuu..)

Ihania lastenjuhlia, ja mukavaa yhdessäoloa myös aikuisten kesken. Ja kaiken lisäksi - itse ei tarttenut viikonloppuna ollenkaan kokata, kun vielä lauantai-iltana tankattiin paikallisia herkkuja yksissä läksiäisissä :) Mutta silti tulee mieleen, että mitäköhän täällä juhlimaan tottuneet lapset tuumaisivat Suomen lastenjuhlista muutaman kaverin, seuraleikkien ja itse leivotun synttärikakun kera. Olisiko se jotenkin vaatimatonta meininkiä?? Ehkä - verrattuna tänne - mutta ei yhtään sen hienompaa tai huonompaa. Maassa maan tavalla.