Vapunaika taitaa täällä olla jonkinlainen vedenjakaja säätilojen suhteen, sillä sen jälkeen on ilmassa ollut syksyn tuntua (kuulemma samoin kuin viime vuonna).. Erityisesti tällä viikolla oli muutama kunnon myrskypäivä, ja oikeasti piti kaivaa sukat jalkaan, peitot sänkyihin ja pitkähihaista päälle. Ystäväperheen lähtiessä viikonlopun viettoon maaseudulle he kävivät meidän "retkeilyvälinevarastolla" lainaamassa kumisaappaita, sadetakkeja ja villasukkia!

Sateet tuovatkin tullessaan monenlaista:

Liikennevaloihin ilmestyvät kuin salamaniskusta sateenvarjomyyjät, jotka vesipullojen ja hedelmien sijaan kauppaavatkin sateenvarjoja. Kympin kappale, kahdellakympillä kaks!

Autojen ajaminen illansuussa ilman valoja tuntuu entistä vaarallisemmalta. Sateen vihmoessa näkyvyys teillä on nolla, mutta siitä huolimatta monet autolijat eivät käytä valoja. Yhden paikallisen tutun mukaan "valot häikäisee muita autoilijoita"!?!?!? Mikäs muu niiden tarkoitus muuten voisi olla??

Katot vuotaa, tietty. Sisäseinät kupruilee sieltä ja täältä. Rännit ei vedä, joten kuistin reunassa on varsinainen rankkasade koko ajan, kun vesi tulee harjakatolta täyttä vauhtia. Viemäritkään ei vedä ihan samaan tahtiin kuin vettä tulee, joten erikokoisia pikkujärviä muodostuu niin pihoihin kuin kaduille. Ja autot ajaa edelleen aika hektisesti, joten vesi lentää!

Koulun remontti sai uusia haasteita, kun työmiehet olivat peittäneet keskeneräisen toisen kerroksen vain pressulla, pressu lensi paikkaan x ja vesi pääsi valtoimenaan erilaisia putkia pitkin sisäkattoon. No sitten tietty katto rojahti alas käytävälle, pari tietokonetta meni ja muutakin pientä.. Ja ala-asteen koulupäivä peruutettiin! (Tätä muuten tapahtuu erityiseti noissa kunnallisissa kouluissa aika ajoin; vettä ei tuu, vettä tulee liikaa tai sitten kyse on jostain muusta, ja koulupäivä peruutetaan.)

Hajut lisääntyy. Asuinaluettamme Barraa halkova Marapendi-kanaali ei ole maailman puhtain, ja erityisesti sateella tuntuu, että hajut heräävät henkiin. Eilisessä lehdessä oli jotain juttua ko. kanaalista, ja mikäli oikein ymmärsimme, sinne lasketaan kymmenistä kondoista (asuinalueilta) joka sekunti 900 litraa puhdistamatonta jätevettä eli suoraan sanoen p.....aa. Eli eipä ihme että välillä vähän haisee..

Mutta mikä parasta - sateellakin varvastossut ovat ehdottomat jalkineet, ainakin siltä näyttää kun katselee ympärilleen ;) Eipä sukat kastu!